1999 yılında yaşanan depremin ardından Türkiye'de bina yapımlarında değişikliğe gidilmişti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da bu yıldan önce yapılan binalarda sorunlar yaşanabileceğinin altını çizmişti.

TÜİK'in yayınladığı verilerde ise Konya'nın yüzde 47,8'inin riskli durumda olduğu ortaya konmuştu. Konya'da 1999 yılından önce yüksek katlı binaların yoğunlukta olduğu bölgeler için de ayrıca uyarı var.

Konya'nın yüzde 47,8'i risk altında Foto Galeri: Konya'nın yüzde 47,8'i risk altında

Konya'da hangi ilçe ne kadar tehlikede? İşte Konya'nın deprem risk bölgeleri Foto Galeri: Konya'da hangi ilçe ne kadar tehlikede? İşte Konya'nın deprem risk bölgeleri

NALÇACI RİSKLİ BÖLGEDE

Yeni Haber'de yayınlanan habere göre Konya Şehir Plancılar Odası Başkanı Osman Örs, "“Yapı stoku yeterli olmasa bile özel mülkiyetli alanların dönüşüm maliyetinin nasıl olacağı hesaplanmalı. Konya’nın imar durumu geniş bir alana yayılmış durumda, Yazır ve Sancak bölgelerinde ciddi boşluklar var. Lakin bu alanlar hep özel mülkiyet. Biz buraları dönüştürmek istesek yeni bölgeleri de hızlıca oluşturmamız gerekiyor. Önce nereleri taşıyacağız planlanmalı ve daha sonrasında taşınacak alanlar hazırlanmalı. Taşınacak ve dönüştürülecek bölgelerle ilgili en başta Nalçacı, Zafer bölgeleri geliyor. Buraların çok acil dönüşmesi gerekiyor. Nalçacı bölgesindeki binaların çoğu ekonomik ömrünü doldurmak üzere. Bu alanda da ciddi bir hak sahipliği var. Nalçacı bölgesinin bir an önce ele alınması ve çalışmaların bu noktada başlaması gerekiyor" cümlelerini kullandı.

BOSNA HERSEK VE ANKARA CADDESİ

Ankara Caddesi ve Bosna Hersek Mahallelerinde de benzer durumlar olduğunu belirten Örs, bu bölgelerin de hızlı bir dönüşüme tabi tutulmasını önerdi.