Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet noktalarında gerçekleştirilen abonelik işlemlerinde ıslak imza yerine biyometrik imzayı kullanmaya başladı.

Yeni sistemle beraber hem daha hızlı ve etkin olarak hizmet veriliyor hem de kâğıt ve arşivsel dokümanlar konusunda tasarruf sağlanarak dijital arşiv dönüşümü hızlanıyor.

KOSKİ, Türkiye'deki su ve kanalizasyon idareleri içerisinde yine bir ilki gerçekleştirerek, hizmet noktalarından yapılacak abonelik işlemlerinde ıslak imza dönemini kapattı.

“Su ve Atık Su Abonelik İşlemlerinin Biyometrik İmza ile Yapılması Projesi” kapsamında uygulanacak yeni sistemde artık biyometrik imza kullanılacak.

Biyometrik imza uygulaması, abonelik işlemlerini hızlandırarak daha etkin hizmet sunmayı, böylelikle kâğıt ve arşiv maliyetlerinde tasarruf yaparak dijital arşiv dönüşümünü desteklemeyi amaçlıyor.

KOSKİ, biyometrik imza uygulamasının yanı sıra, 2020 yılından itibaren su ve kanalizasyon idareleri arasında ilk olarak "Mesafeli Sözleşme" uygulamasını da hayata geçirmişti.

Mesafeli Sözleşme uygulamasıyla, online işlemlerde ıslak imza zorunluluğu kaldırılarak vatandaşların web adresi, mobil uygulama veya e-Devlet portalı üzerinden abonelik işlemlerini yapabilmesine olanak tanınmıştı.

KOSKİ, ayrıca, online abonelik kapatma işlemleriyle IBAN ibrazı yaparak teminat bedellerini banka hesapları üzerinden tahsil edebilen vatandaşlara bir kolaylık daha sağladı.

Banka hesabı olmayan vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla depozito iadeleri için PTT ile anlaşan KOSKİ, abonelik iptali başvurusunda bulunan vatandaşlara aktif aboneliklerinin fesih edilmesi sonrasında verilen teminat bedellerini hem KOSKİ şubelerinden hem de PTT şubelerinden iade alabilme imkânı da sağladı.

Bu sayede, KOSKİ, abonelik işlemlerini daha kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirerek vatandaşların memnuniyetini artırmayı hedefliyor.