Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TÜİK) düzenlenen Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısına başkanlık etti. Toplantıda çocukların korunmasına yönelik mevcut hizmetleri değerlendirdiklerini belirten Göktaş, çocukların güvenli ortamlarda büyümeleri için çeşitli projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

Bakan Göktaş, "Çocuk dostu adalet alanında 19 faaliyet hayata geçirerek, çocukların adalete erişimini kolaylaştıran mekanizmalar oluşturduk. Çocuklarımızın güvenliği için 83 farklı faaliyet gerçekleştirdik" dedi.

"170 BİN 567 ÇOCUĞUMUZA DESTEK OLDUK"

Bakanlık olarak çocukların aileleriyle güvenli bir şekilde büyümesini sağlamak için çeşitli destekler sunduklarını belirten Göktaş, "Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetimizle 170 bin 567 çocuğumuza destek olduk. Okul Destek Projesi ile SED'den yararlanan 41 bin 643 çocuğumuzun sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda gelişmesini sağlıyoruz. Çocuklar Güvende ekiplerimizle risk altındaki çocukların izleme sürecini yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, DUY İhbar Platformu sayesinde ailelerin çocukları için zararlı olduğunu düşündükleri içerikleri yetkililere bildirebildiklerini belirten Göktaş, sakıncalı içeriklere karşı gerekli önlemleri aldıklarını vurguladı.

"DAHA GÜVENLİ BİR DİJİTAL DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Bakan Göktaş, dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında yeni bir yasal düzenleme hazırlığında olduklarını açıkladı. "Eğitimciler, psikologlar, çocuk gelişimciler ve dijital platform temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdik. 13 yaşa kadar kısıtlama, 13-16 yaş arasında ebeveyn onayı gerektiren bir düzenleme öneriyoruz. Yasal düzenleme çalışmalarımızda son aşamaya geldik" diye konuştu.

Bakanlık olarak ilgili paydaşlarla birlikte çocukları dijital bağımlılıktan koruyacak adımları atmaya devam edeceklerini belirten Göktaş, "Bu çalışmalar, sadece çocuklarımızın değil, ülkemizin geleceği için de kritik öneme sahip" dedi.