Yeni yılla birlikte zam haberleri peş peşe gelmeye devam ederken, özellikle gıda ve hizmet sektöründe çalışanlar dertli. Müşteriler pazarlardaki fiyatlardan şikayet ederken, pazar esnafı da eleman sıkıntısı çekiyor. Günlük 1500 TL yevmiye, aylık 30 bin TL maaşla çalıştıracak eleman bulamadıklarını belirten tezgah sahipleri artan maliyetlerden dert yanıyor.

Habertürk'ün saha muhabirlerinin yaptığı araştırmaya göre, pazarlarda eleman sıkıntısı giderek büyüyor. Pazarcı esnafı, artan maliyetler nedeniyle kar marjının düştüğünü, ancak yevmiyeleri de karşılamakta zorlandığını belirtiyor.

İstanbul'da bir pazarda tezgah açan esnaf, "Günlük 1500 TL yevmiye veriyoruz, ancak çalışacak eleman bulamıyoruz. Eş, dost, akraba çalıştırıyoruz. Eleman bulmak çok zor. Fiyatlar yükseldi, bizim de maliyetlerimiz arttı. Kar marjı düştü, ancak yevmiyeleri de artıramıyoruz. Çalışan bulamıyoruz" dedi.

İşçiler ise verilen yevmiylerin emeklerini karşılamadığını savunuyor. Sabah erken kalkıp akşam geç saatlere kadar ayakta duran, indir bindir yapan, müşterilerle ilgilenen işçiler, verilen yevmiylerin yeterli olmadığını dile getiriyor.

Bir pazar çalışanı, "Sabah erken kalkıyoruz, akşam geç saatlere kadar çalışıyoruz. İndir bindir yapıyoruz, müşterilerle ilgileniyoruz. Hava şartları ne olursa olsun çalışıyoruz. Verilen yevmiyeler emeğimizi karşılamıyor" diye konuştu.