Başkan Altay, Konya’nın hoşgörü ve kardeşlik şehri olduğunu vurgulayarak, büyükelçileri Selçuklu darülmülkünde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Konya’nın turizm potansiyelinin güçlendirilmesi adına çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Programda yer alan büyükelçiler ve eşleri, Konya’nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek, şehri daha yakından tanıma şansı buldu. Sille, Mevlâna Müzesi, Taş Bina Konya Dijital Tanıtım Merkezi ve Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi gibi önemli mekanları ziyaret eden heyet, Konya’nın köklü geçmişine dair bilgi edinerek, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sema Ayini Şerifi’ni de izledi.

Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Miles Robert Armitage, Konya’daki deneyimlerini paylaşarak, "Buraya adeta dünya yansıyor. Birçok turist burada. Bunu ailecek hissetmek çok güzel," dedi. İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Guillaume Bertrand Scheurer, Konya’nın hem tarihî hem de modern yüzünü bir arada görmenin kendileri için büyük bir şans olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Mariam Asghar Khan, "Konya çok önemli bir şehir," diyerek, şehri ve özellikle Dijital Tanıtım Merkezi’ni çok beğendiğini ifade etti. Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi M. Amanul Haq ise, Konya’nın sadece bugün değil, 10 bin yıldır önemli bir şehir olduğunu ve her geçen gün öneminin arttığını belirtti.

Tayland’ın Ankara Büyükelçisi Apirat Sugondhabhirom da Konya'nın derin tarihini ve medeniyetini vurgulayarak, "Konya deyince aklıma tarih ve medeniyet geliyor," şeklinde konuştu.