7 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili sona gelindi. Dün gece yarısı Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'le asgari ücret konusunda son toplantıyı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 12:25'te kameralar karşısına geçerek yeni asgari ücret rakamını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümet olarak tüm tarafların tekliflerini saygıyla karşılıyoruz. Görevimiz, ülkemiz ve milletimiz için en hakkaniyetli kararın ortaya çıkmasını sağlamaktır. Çalışan ve işveren tarafı ortak rakam üzerinde anlaşamadı. Taraflardan biri katılmadı ama asgari ücreti ortada bırakamazdık. Açıklayacağımız rakam ülkenin durumu ile uyumludur. Sırtımızda bu devletin küfesi var. Enflasyonu da yüzde 20'lere indirmekte de kararlıyız" dedi.

ASGARİ ÜCRET NET 8 BİN 500 TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmanın ardından yeni rakamı açıkladı. Erdoğan canlı yayında yaptığı açıklamada asgari ücretin 8 bin 500 lira olduğunu aktardı.

2023 yılında uygulanacak asgari ücret brüt 10 bin 8 TL, net olarak da 8 bin 506 TL oldu. 2022 Temmuz ayına göre asgari ücret yüzde 54,66 arttı.

TÜRK-İŞ REDDETMİŞTİ

Türk-İş son toplantıyı "9 bin TL'nin altındaki rakama imza atmayız" diyerek terk etmişti. Erdoğan ise bu teklifi "Herkesin her söylediği ile adım atamayız. Bizim sırtımızda küfe var. Küfe olmayanlar rahat konuşur. Bunların hepsini düşüneceğiz. Eğitimden sağlığa bütün altyapıları düşüneceğiz" diyerek kameralar karşısında reddetmişti.