33 Bin Liraya Kadar Vergi Yok

Bu düzenlemeye göre, evini kiraya vermiş kişiler, bir yıl boyunca elde ettikleri kira geliri 33 bin liranın altındaysa herhangi bir gelir vergisi ödemeyecek. Örneğin, bir ev sahibi 2024 yılında kira geliri olarak 25 bin lira elde ettiyse, bu tutardan herhangi bir vergi kesintisi olmayacak.

33 Bin Liranın Üstü Vergilendirilecek

Eğer kira geliri 33 bin liranın üzerindeyse, 33 bin lira istisna sayılacak ve üstünde kalan rakam vergilendirilecek. Örneğin, bir ev sahibi 2024 yılında kira geliri olarak 40 bin lira elde ettiyse, bu tutardan 33 bin lira istisna olacak ve kalan 7 bin lira vergilendirilecek.

Kira Ödemelerini Banka Aracılığıyla Yapın

Kiracı olanların ayrıca kira ödemelerini elden ya da para transferi ödemesi olarak değil, banka aracılığıyla IBAN'a "Kira ödemesi" olarak göndermesi gerekiyor. Aksi halde yasa dışı işlem yapıldığı için cezalarla karşı karşıya kalınabiliyor. Ayrıca vergi kaçırma suçu nedeniyle de farklı yaptırımlarla karşılaşılabiliyor.

Kira Geliri Beyannamesi Verin

Kira geliri elde eden kişilerin, elde ettikleri gelirin 2024 yılı için belirlenen beyan sınırı olan 13 bin liranın üzerinde olması halinde, kira geliri beyannamesi vermeleri gerekiyor. Kira geliri beyannamesi, 25 Mart 2025 tarihine kadar verilebiliyor.